Noi Exemple de Aplicarea Unor Tehnici de Dezinformare

Apr 11, 2010 | Silent War, Social Justice

 Un articol fals semnat cu numele meu circulă pe Internet

Am avut ocazia să prezint în conferinţa mea din 16 August 2009, intitulată “Cine este Jesper?” câteva tehnici profesioniste de dezinformare folosite în campania mediatică împotriva NATHA din Danemarca. Este vorba de aceleaşi tehnici care sunt folosite de aproape două decenii în campania mediatică dusă de presa din România împotriva MISA. Puteţi viziona aici această conferinţă, în limba engleză:

http://www.mihaistoian.net/category/latest-news/new-important-announcement

În campania mediatică anti-MISA din România numele meu este deseori vehiculat şi, evident, aceasta nu în sens pozitiv. Recent am avut surpriza să constat o nouă manevră pusă la cale de detractorii MISA, manevră care evidenţiază încă o dată resursele considerabile pe care aceştia le alocă acestei campanii de dezinformare. Activiştii site-urilor împotriva MISA au publicat pe internet o “clonă” a site-ului oficial al MISA, www.yogaesoteric.net , adică o copie parţială a acestui site, având însă o altă adresă. De fapt, ei au reactivat o clonă mai veche, din luna mai 2008. Pe acest site ei au publicat un articol pasă-mi-te semnat de mine, articol care este absolut aberant şi pe care îl reproduc în continuare.

Aparent aceasta a fost o gluma de 1 aprilie insa in subsidiar se ascunde o intentie bine calculata, avand doar ca scuza de fatada gluma de 1 aprilie.

Manevra în această situaţie este dublă: pe de o parte se lansează idei false şi zvonuri aberante în această perioadă sensibilă, iar pe de altă parte, tot denigratorii MISA ne atacă pentru acele aberaţii făcute publice, ca şi cum noi am fi făcut astfel de afirmaţii. După publicarea acestui articol în data de 1 aprilie 2010, Cecilia Tiz, binecunoscuta activistă anti-MISA care nu ezită să-şi expună de-a dreptul obscen, pretutindeni, răutatea şi ura incomprehensibilă la adresa şcolii noastre de yoga, a şi sărit cu nişte comentarii caustice, jignitoare şi vulgare. Chiar dacă ulterior a fost atenţionată de alţii că articolul respectiv este o “păcăleală de 1 aprilie”, Cecilia nu-şi retrage aprecierile şi comentariile. Prin urmare, atât articolul fals cât şi comentariile dumneaei rămân postate pe Internet şi, pentru un cititor neatent, pot părea veridice şi, evident, ambele fac deservicii de imagine atât MISA cât şi mie personal.

Dealtfel aceste actiuni se fac tocmai pentru a mai atrage atentia celor pentru care numele meu devine un factor de trezirea interesului in conditiile in care audienta actiunilor facute de acesti activisti anti-MISA scade pe zi ce trece. Se spera astfel ca prin asemenea manevre, cum ar fi publicarea unor articole in numele unora dintre noi, sa se reanimeze activitatea de pe forumurile de calomniere publica a scolii noastre.

Din fericire, articolul respectiv care îmi este atribuit se remarca doar prin faptul că este neobişnuit de abscons, complicat şi plictisitor. Nu-mi imaginez că cineva l-ar citi de bună-voie sau de curiozitate, măcar, până la capăt. Frazele lungi şi întortocheate, cuvinte pompoase fără acoperire, idei găunoase se succed, intercalate cu câteva fragmente mai credibile, în care se prezintă istoricul MISA şi câteva elemente de ordin general despre cazul juridic al lui Gregorian Bivolaru. Dar dincolo de asta, articolul vehiculează nişte idei aberante şi sectare pe care evident că nu doar că nu le-am emis, ci nici nu le împărtăşesc.

Iată principalele idei aberante lansate de acest articol:
Prin tenta ridicolă conspiraţionistă cu care e redactat, acesta vrea să ridiculizeze afirmaţia noastră cum că atacurile virulente împotriva MISA sunt datorate, printre altele, dezvăluirilor zguduitoare realizate despre Gregorian Bivolaru despre secta satanică a francmasoneriei mondiale.

Prin modul alambicat pseudo-filozofic de a se exprima cu privire la realitatea faptică, articolul vrea să ne facă să părem nişte lunatici şi ciudaţi, complet rupţi de realitate şi “duşi cu pluta”. Aceasta imagine de lunatici cu tendinte anarhiste s-a urmarit sa se creeze despre scoala NATHA in atacurile mediatice din Danemarca si cu aceasta ocazie s-au putut vedea si mai clar “sforile” ce se trag in cazul MISA si Gregorian Bivolaru.

Prin modul în care se vorbeşte despre faptul că “mişcarea noastră nu poate fi decapitată” şi despre filialele noastre din alte ţări, se induce ideea că nu ar conta pentru noi atât de mult faptul că Gegorian Bivolaru este liderul nostru spiritual si ca noi am fi un fel de organizatie politica militanta si cu iz spiritual. Discreditarea rolului ghidului spiritual nu este un element nou in cadrul acestor campanii, aceleasi tendinte insa chiar si mai evidente fiind lansate de catre ziarul danez care cu cativa ani inainte se erija (in mod ipocrit) in aparatorul dreptului la libera exprimare.

Prin modul în care se vorbeşte despre constituirea şcolilor noastre din străinătate ca “un plan spiritual discret”, de parcă ar fi vorba de o conspiraţie, se creează o falsă impresie. In fapt cel care a scris articolul s-a dat de gol in ceea ce priveste conceptiile de viata si ideile preconcepute cu care priveste MISA. Zugravirea scolilor de yoga sub forma unor grupari oculte cu propria lor agenda nu putea sa iasa decat din mintea unei persoane care vede in conspiratie un mod legitim de actiune. Adevărul este că toate aceste şcoli din străinătate care predau yoga pe sistemul promovat de MISA şi de Gegorian Bivolaru sunt şcoli înfiinţate legal, dar, evident, sunt asociaţii independente în ţările respective.

La fel, cu afirmaţii care sună mai degrabă a fi scoase din Protocalele maeştrilor francmasoni, precum “să continuăm ceea ce ne-am propus fără să ne abatem nici o câtime de la ţel” se urmăreşte să se inducă din nou ideea că noi am avea vreun plan ascuns, secret si prin aceasta se ofera posibilitatea acestor detractori sa faca scandal plecand de la aceste farse pe care si le inventeaza tot ei.

Prin exprimările alambicate, pompoase şi găunoase articolul caută să indică ideea că noi – şi eu în special – am fi tributari unui spirit sectar ai cărui prozeliţi am fi. Se afirmă patetic de exemplu că “pentru cei dintre voi care simt deznădejdea în aceste momente le amintesc încă o dată că suntem aici pentru toti cei care au nevoie de călăuzire spirituală”, sau cu élan pioneresc se declamă despre “puterea exemplului initiatorului Miscării pentru Integrare Spirituală în Absolut pe care o vom exemplifica si noi cu aceeasi ardoare”. Aceste aberaţii nu mai au nevoie de comentarii. Iată însă că ele sunt prezentate pentru a ne pune într-o lumină defavorabilă de fiinţe dezaxate, ciudate, fanatice.

Nu pot sa nu remarc in acest articol prefigurarea – intr-un mod destul de subtil ce-i drept – a profilului moral al fanaticului pe care vor sa mi-l atribuie – cu cate eforturi – acesti agenti ai denigrarii si calomniei. Cauta astfel ca in prin orice mijloace sa strecoare direct in subconstientul colectiv ideea ca cei care practica yoga la scoala MISA sunt niste fanatici ciudati si radicali, acesta fiind primul pas catre acuzatii si demonizare publica.

Cu toate eforturile disperate de a se sadi aceste imagini aberante in subconstientul colectiv totusi remarc si faptul ca multi oameni incep sa se dezica de aceste manevre si nici nu mai citesc ceea ce debiteaza acesti calomniatori profesionisti. Tocmai de aceea ei au recurs acum chiar si la asemenea strategii de manipulare, riscand astfel sa fie si mai mult expusi.

Iată în continuare în întregime articolul fals care mi-a fost atribuit de denigratorii MISA care, în acest “joc” lipsit de reguli şi de scrupule, ei aruncă mingea în joc, ei driblează, ei pasează, dar, din fericire, nu reuşesc să marcheze niciun punct.

Să continuăm ceea ce am început împotriva planurilor malefice reflectate în nestatornicia planului fizic și evenimentele sale lipsite de semnificație

de Mihai Stoian

Ca o dovadă ce nu mai poate fi contestată a manevrelor mârșave din culisele tenebroase ale justiției românești care a atins cote sufocante ale corupției și servilismului politicianist, recentele evenimente precipitate ale procesului intentat în mod abuziv ghidului nostru spiritual se constituie într-o sui generis acțiune coordonată din umbra de securitate și serviciile secrete aservite francmasoneriei la comanda cărora au avut loc descinderile din martie 2004, eveniment ce a constituit un prim semnal vizibil al structurilor masonice deranjate din temelii de dezvăluirile fără precedent ale lui Gregorian Bivolaru. Dupa cum stiti, nu întâmplător acțiunea din martie 2004 a fost numită Acțiunea Christ.

Să ne reamintim cu toții povețele lui Luca (1, 1) “Deoarece mulţi s-au încercat să alcătuiască o istorisire despre faptele deplin adeverite între noi / Aşa cum ni le-au lăsat cei ce le-au văzut de la început şi au fost slujitori ai Cuvântului / Am găsit şi eu cu cale, preaputernice Teofile, după ce am urmărit toate cu de-amănuntul de la început, să ţi le scriu pe rând / Ca să te încredinţezi despre temenicia învăţăturii pe care ai primit-o.”

Reamintim că încă dinainte de “Revoluţia” din 1989, Gregorian Bivolaru a fost controlat permanent de Securitate, pentru că practica şi preda Yoga. El a fost închis de două ori, apoi internat cu forţa într-un spital psihiatric în vremea regimului comunist (soluţia adoptată în perioada comunistă pentru a scăpa de persoanele incomode, deoarece ideologia comunistă nu permitea să existe deţinuţi politici). Care a fost vina lui Gregorian Bivolaru? Faptul că a corespondat cu Mircea Eliade, că a continuat să practice şi să predea Yoga în particular în perioada 1982-1989, dovezi că este capabil să facă oricând față atacurilor subtile și fizice ale francmasonilor.

După Revoluţie, Gregorian Bivolaru a pus bazele MISA, împreună cu un grup de prieteni yoghini. Primele conferinţe şi cursuri de Yoga care au avut loc în ianuarie 1990 s-au bucurat de un succes extraordinar. Mii de persoane s-au înscris la cursurile de Yoga deschise de MISA în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Braşov, în primele luni ale anului 1990. În anii următori, au fost deschise cursuri în tot mai multe oraşe din ţară, apoi şi în străinătate. Ceea ce noi acum numim Fenomenul MISA a luat tot mai multă amploare, în ciuda unor continue agresiuni, şicane, abuzuri din partea autorităţilor, cu sprijinul servil al mass-media. Așa cum am arătat într-un raport susținut în plenul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, doar în perioada 1997 – 2006, în presa românească au apărut nu mai puțin de 2.700 de articole denigratoare și calomnioase îndreptate doar împotriva școlii noastre de yoga.

În mod deloc surprinzător, mai ales având în vedere autenticitatea discutabilă a evenimentelor din 1989, Gregorian Bivolaru a continuat să fie pe lista persoanelor incomode şi după 1989. Periodic, presa lansează atacuri extrem de virulente, pline de venin si bazate doar pe minciuni, veritabile campanii de presă în scopul denigrării și discreditării MISA şi a lui Gregorian Bivolaru. Regăsim în acestea acuzaţiile aberante şi mentalitatea Securităţii. Pentru că el era cel vizat şi atacat în primul rând în aceste veritabile campanii de presă, Gregorian Bivolaru s-a retras de la conducerea MISA în 1995, şi ulterior chiar a încetat să mai susţină personal cursuri de Yoga.

Ceea ce refuză cu încăpățânare să vadă în tâlcul tututor acestor întâmplări, toată șleahta denigratorilor vânduți pentru un pumn de arginți este că Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut este mai întărită și mai puternică decât oricând având un număr de 70.000 de cursanți și simpatizanți în mai mult de 30 de țări, UN NUMĂR DE DOUĂ ORI MAI MARE decât cel pe care îl avea atunci când Gregorian Bivolaru a părăsit în mod voit România pentru a se preda judecatii și ulterior a fi declarat nevinovat de către Curtea Supremă de Justiție din Suedia dând o palmă spirituală fără precedent pe obrazul corupt al justiției din Romania.

Ceea ce refuză cu îndârjire să vadă slugile francmasonilor ale căror planuri au fost dejucate este că Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut este un fenomen spiritual complex care nu poate fi decapitată prin orice fel de decizii, oricât de radicale, împotriva unui singur om care le-a ținut piept cu succes până în prezent. În orice fel de situație, ca și cea de acum, mobilizarea noastră exemplară este necesară așa cum numai un orb nu poate constata că MISA este un refugiu pentru cei care jinduiesc către o viață spirituală autentică și că nu pot pune zăgaz acestui fel prin probabila încarcerare a unui om. Acesta a fost dealtfel și planul spiritual discret atunci când am decis să constituim cursurile școlii noastre de yoga drept filiale independente cu puterea și capacitatea de a se regenera și auto-conduce iar indiferent de planul fizic și evenimentele sale caracterizate de nestatornicie vom continua misiunea spirituală cu și mai multă forță și dăruire.

Vă anunț pe acestă cale că MISA este un spirit și o dăruire exemplare iar evenimentele din plan fizic va trebui să le depăsim așa cum ne sunt acestea relevate prin acceptare deplină a acestor jocuri de situații să nu deznadăjduim deoarece nimic nu ne lipește și continuăm împreună ceea ce ne-am propus fără să ne abatem nici o câtime de la țel. Iar pentru cei dintre voi care simt deznădejdea în aceste momente le amintesc încă o dată că suntem aici pentru toți cei care au nevoie de călăuzire spirituală în aceste momente pe care trebuie să le depășim fara să ne abatem de la țelul nostru spiritual, prin puterea exemplului inițiatorului Mișcării pentru Integrare Spirituală în Absolut pe care o vom exemplifica și noi cu aceeași ardoare. Vom arăta că putem fi la înălțime, indiferent de greutatea testelor spirituale care ne sunt planuite în acest plan fizic nestatornic!

31 martie 2010

Related Articles